{{setCurrentPageId(14228)}} {{setLanguageId(0)}}

Hemma hos

Golvabias inredare Frida Almqvist

Frida har inrett sitt släkthus i modern stil och ljusa nyanser. Hon är utbildad inredningskonsult och florist. Idag jobbar hon på Golvabia och får varje dag utlopp för sin kreativa ådra.

- Jag älskar mitt jobb. Att få möjlighet att hjälpa kunderna att förverkliga sina drömmarär fantastisk roligt, säger Frida. Maxwear-golvet (Ek snow) som är tillverkat på Golvabia i Anderstorp är genomgående i hela huset. Det är ett mjukt golv som är bra när manhar barn. Ljudet av leksaker dämpas något och blir inte lika skramligt, säger Frida och fortsätter: - Jag gillar även att ytan på golvet har lite struktur vilket ger en skön känsla när man går på det. Under matbordet har jag en slitstark sisalmatta som är sydd efter de mått jag önskat. Under soffbordet har Frida valt en mjuk och skön matta i en lugn grå ton. När du går på mattan varierar strukturen något, vilket gör mattan mer levande och inbjudande.

 

Frida gillar att sätta ihop olika stilleben, göra egna kreativa lösningar. Hon förnyar hemmet ständigt och byter gärna ut detaljer som krokar, målar om möbler eller väggar. När Frida inreder tänker hon alltid kontraster. Genom att bryta av hemmet med olika material, texturer och färgkombinationer upplevs det mer levande.

Ett annat tips är att följa din egen stil. Det är lätt att haka på alla trender som visas i sociala medier men blir det hållbart i längden? Genom att plocka in det du gillar i ditt hem får du en personlig känsla som känns äkta och genuin.
- Jag hittar mycket inspiration och idéer på Instagram och i inredningstidningar. Man kan plocka ut det man gillar mest och tillföra just det till sitt eget hem.

 När Frida och Marcus köpte huset som tidigare tillhört Fridas farmor och farfar, krävdes mycket renovering för att få fram drömhuset. - Jag har alltid älskat huset och när jag var yngre kunde jag gå runt och inreda det i mitt huvud. Vi ville ha mer öppna ytor än vad som fanns, så jag satte mig ner och ritade upp planlösningen så som vi önskade. Sedan började vi riva väggar. Vi behöll några detaljer i huset för att bevara minnet av mina farföräldrar. Nere i trädgårdsrummet behöll vi stengolvet och träpanelen på väggen fick ny färg, berättar Frida och fortsätter: - Att renovera så mycket som vi gjorde var kämpigt vissa stunder men nu i efterhand är det värt det. Vi fick ett hem vi kan vara stolta över och som vi trivs väldigt bra i. Att behålla samma färgskala i hela rummet skapar ett lugn. Stilrena och raka hyllor, speglar i olika former och tavlor med vackra typsnitt och positiva budskap pryder husets väggar.

– Jag brukar hålla ”basen” så som väggar och golv neutrala för att kunna jobba mer med detaljerna. En tavelvägg är ett bra knep för att skapa ett blickfång i hemmet. Genom att kombinera olika storlekar på ramarna kan du skapa en spännande yta. Du kan exempelvis välja tavlor och posters som ger hintar om dig eller dina intressen, eller bryta av med en hylla eller spegel. Då blir det genast mer personligt! En tavelvägg kan nästan berätta vem du är

Fridas bästa inredningstips:

  • Välj inredning efter din egen smak och stil.
  • Jobba med kontraster för att skapa dynamik.
  • Ta in naturen! Placera ut små glasvaser och plocka in en gren, kvist eller blomma. Det livar verkligen upp.
  • Ha roligt när du inreder! Känn inget krav eller press, gör precis som du vill.

Hitta hem

Återvänd till Golvabias huvudsida

Ta mig dit!

Bläddra i hela magasinet

.. eller ladda ner den i PDF-format!

Magazine 2020