{{setCurrentPageId(15431)}} {{setLanguageId(0)}}

Tips

Hämta kraft till hösten med ett hemmaspa

Det påstås att ordet spa är en förkortning av det latinska uttrycket "salus per aquam" vilket betyder "hälsa genom vatten".

Hösten är här och det kan vara skönt att hämta kraft genom att unna sig lite extra. Du behöver faktiskt inte åka så långt för att få en riktig spa-upplevelse, med några enkla små knep kan du fixa spa-känslan hemma.

Rent & fräscht
Allra först behöver man städa badrummet så det riktigt skiner. Använd gärna miljövänliga produkter.

Sköna handdukar
Den härligaste spa-känslan får du genom att vika eller rulla ihop de rena, torra handdukarna och förvara i öppna hyllplan eller i fina förvaringskorgar.

Blommor & kvistar höjer hela känslan
Njutningen för ögat är när du ställer in färska blommor eller gå till din florist och köper någon hållbar växt som kan trivas i denna miljö. Kvistar och grenar passar också väldigt bra att dekorera med i badrummet. Häng en eucalyptus kvist i duschen, så kommer den underbara doften varje gång du duschar.

Unna dig några fina oljor och tvålar.
Exklusiva produkter hör spa-anläggningar till, men egentligen räcker det att förpackningen är fin för att stärka lyxkänslan hemma.

Levande ljus
Ett av de allra vanligaste tipsen om man vill få en äkta spa-känsla hemma är att plocka in doftljus. De sprider ett vackert, lugnande ljus samtidigt som de doftar gott – precis som det gör på ett spa.

Frukt på fat
Skär upp några goda frukter, det känns alltid extra lyxigt att äta uppskuren frukt. Glöm inte att ställa fram rikligt med vatten som gärna är smaksatt med citron eller gurka.

Pyssla om dig själv
Se till att komma i rätt stämning och ta en promenad och landa i stunden innan du gör din spa-ritual. Njut av att göra fotbad, lägga ansiktsmask och kanske en välgörande bodyscrub.

Gör din egen ansiktsmask: 

I årtusenden har honung använts som huskur mot brännsår och halsont eftersom honung är antibakteriellt och bakteriedödande. Honung är även fuktbindande, och påstås kunna hjälpa till vid sårläkning. Det är dessutom en riktigt superingrediens för hud och hår!

  • Mixa 1 dl havregryn med lite vatten.
  • Tillsätt ett par matskedar naturell yoghurt och 1 tesked honung till de mixade havregrynen. 
  • Smörj in och låt torka under 10–15 minuter.
  • Skölj av i ljummet vatten.

Havregryn innehåller zink som har en läkande effekt, de absorberar överflödig olja och ger en lätt exfolierande effekt.

Hitta hem

Återvänd till Golvabias huvudsida

Ta mig dit!

Bläddra i hela magasinet

.. eller ladda ner den i PDF-format!

Magazine 2021