{{setCurrentPageId(15289)}} {{setLanguageId(0)}}

Samarbete

Studio Lisa Bengtsson hjärta Golvabia

"Som formgivare följer jag min magkänsla, det måste kännas rätt, jag går runt och tänker konstant på något och helt plötsligt är jag redo att sätta ihop pusslet. Jag är nog lite modig och vågar gå min egen väg, och jag hoppas att detta även syns i mina mönster."

Kort om Lisa Bengtsson.

Civilstånd: Gift
Ålder:
38 år
Barn:
Tvillingarna Jack och Elliot (9 år) samt Betty (4 år)
Utbildning:
Berghs school of communication, Grafisk formgivning.
Inspirationskällor:
Livet, mode, djur och natur.
Favoritfärg:
Grön
Senast lästa bok/ serier:
Outlander och bok ”Allt jag fått lära mig”av Tara Westover.
Egendesignad favoritprodukt:
Hmm ... svårt, jag ändra mig hela tiden men just idag Poppy.
Instagramkonto:
@studiolisabengtsson

När och var får du inspiration och hur går skaparprocessen till?
– Jag får min inspiration från lite allt möjligt, jag gräver där jag står. Men en stor inspirationskälla är mode, djur och natur. Även mina barn och mitt hem har inspirerat mig mycket. Jag skapar en form av collage kan man säga, kanske har jag ett foto av något djur och sätter på andra ögon, ben, huvud och ritar på en hatt, blomma, etc, upprepa eller ändra om och tillslut blir det ett mönster. Så det är en riktigt blandteknik som mest görs i datorn med svåra tunga original.

Du sätter mönster på olika slags produkter. Tyger, tapeter, kuddar, porslin … Hur kommer det sig? Tänker du att man ska matcha samma tapet och tyg i samma rum eller har du några andra tips?
– Jag tycker det är väldigt roligt att göra olika produkter, för att man kan använda dem på olika sätt. Man behöver inte ha dem ihop om man inte vill, men kan vara fint att matcha också eller miss matcha. Min typiska kund är de som älskar mönster och något unikt, ung som gammal!

Vad tycker du att en matta ska tillföra inredningen i ett rum?
– Jag tycker en matta kan tillföra väldigt mycket, det ramar in, tillför mys, och piffa till. En matta adderar något och kan höja upp andra element i hemmet, pricken över i helt enkelt.

Vad har det betytt för dig och ditt entreprenörskap att växa upp i Gnosjö, småföretagarnas Mecka?
– Tror det har betytt rätt mycket faktiskt, dels att man har växt upp med mentaliteten att allt är möjligt bara man jobbat för det. Det har bidragit till att det inte var så läskigt att starta företag då det var så många i min närhet som hade det i Gnosjö.

Du gör nu ett samarbete med oss på Golvabia. Berätta gärna lite om de tre mönsterna du gjort.
– Boudoir är inspirerad av gamla de målningar man gjorde förr, stileben av frukskålar, då man inte hade råd att köpa frukt. Då jag gillar att det finns någon litet som överaskar så satte jag dit en fluga. Cloudy gjorde jag efter att Betty föddes, dels så var hon lik en liten sköldpadda när hon var liten, men när hon föddes så mådde hon inte bra, så därför svävar sköldpaddan mellan molnen. Men allt gick bra och nu mår hon fint. Poppy är gjord på ren feeling då jag älskar tigrar och vallmo.

Hitta hem

Återvänd till Golvabias huvudsida

Ta mig dit!

Bläddra i hela magasinet

.. eller ladda ner den i PDF-format!

Magazine 2020