Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

IMG 6286 SV

30 års erfarenhet av MODERNA TRÄGOLV

Golvabia är idag den mest erfarna producenten av moderna trägolv i Sverige. I vår fabrik i Anderstorp - Småland, producerar vi ett brett sortiment av tunna trägolv: Lightwood och Maxwood, samt hybrid golv med vinylyta: Maxwear. Vår resa med moderna trägolv började redan 1993 när vi bygg de en ny fabrik i Anderstorp med syfte att tillverka tunna golv. Det var resultatet av flera års utvecklingsarbete och en mängd olika prototyper för att hitta det optimala golvet.

Personal 93

Under slutet av 1980-talet växte laminat- och trägolvsmarknaden avsevärt och det var en stark trend med dessa typer av golv. Sverige hade redan etablerat sig som ett land med flera framstående producenter inom laminat- och trägolv under slutet av 1980-talet och Golvabias ägare, Kjell Andersson, förstod att det var viktigt för Golvabia att ha en lösning för denna typ av golv. Med den ökande populariteten och stark konkurrens i Sverige bland dessa golvmaterial insåg han att import inte var ett alternativ för Golvabia. Kjell bestämde sig för att bästa alternativet var att etablera en egen, ny golvproduktion i Anderstorp.

93 95

Starten var äventyrlig, det var en ny typ av golv med snabb utveckling av både material och produktionstekniker som drevs av en stark efterfrågan från marknaden. Golvabias långa erfarenhet av golv och vår nära kontakt med våra återförsäljare gjorde att vi kunde ta en aktiv del i utvecklingen. Redan 1995 kom exportverksamheten i gång och vi sålde golv till kunder över hela Europa. Hela tiden utvecklades nya produkter för att möta nya kunders behov och preferenser. Sortimentet utvecklades med olika färger, mönster och ytbehandlingar.

Flera gången har vi fått bygga till vår fabrik för att möta den ökande efterfrågan på våra golv. Hela tiden för att få plats med fler maskiner,
och för att hänga med i teknikutvecklingen har vi investerat i automation som skapar kapacitet att producera ännu bättre kvalitet. Vi vill att våra kunder ska få så mycket som möjligt för pengarna.

2007 20118

"Vi fortsätter att expandera och investera i vår produktion i Anderstorp, Småland."

 

Golvabias ambition att utveckla lösningar som skapar värde för våra kunder gjorde att vi var ett av de första företagen att implementera Välinges klicksystem 5G® redan år 2007. Se dan dess har vi haft 5G klicksystem på alla våra produkter. Lättlagda produkter sparar tid för den professionella läggaren och garanterar bra resultat för alla som lägger våra golv.

2020

Idag har Golvabia en mycket modern golvfabrik där fokus de senaste åren varit att skapa en automatiserad fabrik med mycket godarbetsmiljö och låg energiförbrukning. 

I Småland är vi inte kända för att slösa, vi har ett minimalt spill på våra råvaror och använder sågspånet från produktionen till att värma våra lokaler. Våra satsningar skapar inte bara effektivitet utan på samma gång hållbara golv. Ett konkret steg i den riktningen var när vi år 2020 valde att Svanencertifiera vår populära golvserie, Maxwood. Detta erkännande är något vi är mycket stolta över och det bekräftar
att vi är på rätt väg.

Vår satsning på hållbarhet och kvalitet har inte stannat där. Vi fortsätter att expandera och investera i vår produktion i Anderstorp, Småland. Med vår erfarna personal som har spetskompetens inom golv kan vi kan fortsätta växa och tillverka golv som är perfekt anpassa de för skandinaviska hem. Precis som vi gjort sedan 1949!

Personal Trägolv 2023 SV