Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Om Golvabia

På Golvabia tror vi på ett hem med stilsäkra och medvetna val av material och form. Vi skapar därför ett produktsortiment som kännetecknas av skandinavisk design och svensk kvalité, som lämpar sig för såväl hem som offentlig miljö.

Vårt sortiment idag innefattar trägolv, textilgolv och kakel & klinker, vilket gör att vi har ett av marknadens bredaste sortiment. Du hittar oss alltid i närheten tack vare våra ca 500 återförsäljare runt om i Sverige.

Trägolven tillverkar vi i vår moderna fabrik i småländska Anderstorp. Här återfinns även vårt huvudkontor och lager.

IMG 9753 2

Vårt uppdrag

Vi skapar ett välkomponerat urval av golv till ditt hem med ett tidsenligt sortiment med stilsäker design. Färg, form och funktion går som en röd tråd genom hela vår produktlinje. Vi hjälper dig att skapa oändliga möjligheter och helhetslösningar hur man kombinerar olika golvmaterial i ditt hem.

Resultatet blir hållbara och smarta produktval för hela huset.

Concrete 60X60 Hemsida

En resa som varat i 75 år.

Året var 1927 när Ivar Andersson, 19 år gammal, åkte tvärs över Atlanten för att söka lyckan i det stora landet i väst. På plats i Hartford, Connecticut, väntade farbror Manne och så småningom även ett nytt yrke: parkettläggare. Samtidigt som Ivar lärde sig konsten att lägga en vacker parkett, började en idé gro. Vid hemresan till Sverige var planen klar: Ivar skulle starta ett företag inom golvbranschen.

Det har gått några år sedan Golvabia grundades 1949 i Anderstorp, Småland. Här finns vi fortfarande kvar, både kontor, lager och fabrik. Vi har vuxit från att erbjuda parkettläggning och golvinstallation, till att idag verka som golvgrossist och golvproducent. Även familjen bakom företaget har vuxit. Idag drivs Golvabia av tredje generationens golvföretagare, närmare bestämt Victoria och Roger Davidsson.

För oss på Golvabia går kunskap, kvalitet och design hand i hand. Vi jagar inte kortsiktiga trender. Vi tror på långsiktigt designtänk och hållbara golv som blir en del av livet – den där härliga resan som pågår i våra skandinaviska hem. Vi vet av erfarenhet. Vår resa började för 75 år sedan, den dagen då Ivar kom hem.

Fam Davidsson