Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Salt Hero

VÅRT HJÄRTA
klappar lite extra för kakel och klinker.

Varför välja kakel & klinker?

När du väljer material till ditt hem står oftast kakel och klinker högst på listan. Det är vackert och tidlöst, samtidigt som det ger ett levande intryck och tar in naturkänslan i rummet. Keramik kan ge möjlighet att förverkliga dina idéer om både stil och funktion, därför lägger vi lite extra omsorg när vi väljer ut vårt sortiment.

Kakel & klinker är ett material som håller i generationer och på så vis bidrar till ett sundare miljötänk. Kort sagt är fördelarna :

- Tål slitage
- Lätt att sköta
- Ökar husets värde
- Vackert & trendigt
- Underhållsfritt
- Hållbart

Personal Klinkerställ Färg

Skillnaden på kakel och klinker.

GRANITKERAMIK
Största delen av vårt sortiment är numera granitkeramik. Tekniken gör att plattorna får väldigt låg vattenabsorption - under 0,5%. Detta innebär att plattan blir frostsäker och får mycket hög hållfasthet. Med sina bra egenskaper mot slitage, är dessa plattor lämpliga för offentlig miljö med hög belastning. Tjocklek ca 8-10,5 mm.

KAKEL
Sätts på vägg inomhus. Ytan är glaserad i matt eller blankt. Tjocklek ca 5-10 mm beroende på plattans storlek.

KLINKER
Sätts på både golv och vägg, har olika slitageklasser och kan vara frostsäkra. Tjocklek ca 6,5-10,5 mm.

MOSAIK
Små plattor som sätts på nät som bildar ett ark. Lämpligt att sätta som kökskakel, fondvägg eller i duschfallet. Tjocklek ca 4 mm.

Se Byggkeramikrådets film om skillnaderna.

Canova Arabecato 369411 Miljö Stol

Grand Selection
- Stora format för stora drömmar.

Grand Selection är en benämning på ett urval av klinker i stora format. Stora format är en designtrend som växt fram de senaste åren. Man använder stora plattor på golv och följer ofta upp med samma platta på väggen.

I Grand Selection sortimentet är alla produkter gjorda i granitkeramik, ett starkt material som är lätt att sköta till skillnad från natursten som ofta kräver regelbundet underhåll.  De flesta av dessa plattor har sågade kanter som ger ett exklusivt intryck och granitkeramikens egenskaper har gjort den till en favorit i såväl kök som badrum.

 

 

Kakel & klinkerkatalogen

Vårt hjärta klappar lite extra för kakel och klinker!

I vår nya katalog adderar vi flera nya klinkerserier i granitkeramik, där flera av serierna inspirerats av natursten. Ett hett tips är nyheterna Sunnan och Gimle som båda har en 3D-effekt. Denna effekt gör att man upplever den mjuka lena känslan samtidigt som man tydligt känner fina detaljer som små skrovligheter – precis som i riktig sten!

Läs om våra tips i kakelvalet och inspireras av alla miljöbilder.

God läsning! 

3D Shape - Nyhet!

Titta, känn och upplev känslan av den mjuka lena stenen samtidigt som du känner detaljer som små skrovligheter som finns i riktig sten. Med ny teknik kan man skapa realistisk  prägling av detaljerna i mönstret som inte bara syns utan även känns vid beröring. Med denna teknik kommer man så nära natursten som man kan. Det som tar naturen tusentals år att forma produceras idag på några timmar. Nu behöver vi inte slösa på naturen resurser när vi kan använda modern teknologi.

Våra nyheter som har denna teknik är serien Gimle och Sunnan och kom våren 2022. Du kommer att hittar 3D logga på de serier som har denna teknik.

Storlek  |  Yta  |  Färg  

Hur når du önskvärt resultat i dina val? 

Att renovera kräver genomtänka beslut och tanken är att resultatet ska tåla även ögats slitage i många år. Format, yta och färgsättning kan tillsammans skapa ditt favoritrum. Vill du ha lite hjälp med tips på hur du ska tänka vid din renovering så klicka vidare här.  

Arktis Grön 377615 05 Miljö V.Rum Detalj

Mix & Match

Vi lanserar konceptet Mix & Match! Det är tre serier av granitkeramik som färgkordinerats för att passa särskilt bra tillsammans. Möjligheten att kombinera olika karaktärer av plattor ger spännande uttryck i ditt hem.

GLACIÄR, marmorerad platta som ger ett mjukt intryck med sina välbalanserade färger och mönster. TUNDRA, en platta som är lugn men med egen karaktär och som med fördel kan kombineras ihop med Glaciär eller Polar för att skapa balans mellan livligt och lugnt. POLAR, en klassisk ljus och sober marmor, stilfull som alltid. Välj mellan matt och polerad.

Profil Keramik
Arktis Ljusgrå 377612 02 Vit 377611 Miljö Butik

Skötselråd & städtips

Sätta kakel och klinker.

Du kan själv sätta ditt kakel & klinker i både kök och badrum!

Det finns dock vissa regler för olika typer av utrymmen när det kommer till plattsättning. För att få fullständig och uppdaterad information om vilka regler som gäller vid sättning av kakel och klinker så kan du titta in på Byggkeramikrådets hemsida. Byggkeramikrådet (BKR) är branschorganisationen för kakel, klinker och plattsättning.

Golvabia samarbetar med Mapei som är världsledande på fix & fog.

Plattsättare Svartvit

Ta med klinkern ut.

Golvabia har ett brett sortiment med klinkerplattor som är lämpliga för sättning utomhus. De är 20mm tjocka och är det bästa alternativet för sättning av plattor utomhus på betongplatta. Något som är mycket populärt är att kombinera samma klinker både inne och ute. Då lägger man den vanliga tjockleken inne i huset och sedan 20mm tjockleken ute för bästa hållbarhet. På så vis binder man samman golven och får en fantastisk helhet. 

Milano City Silver 364702 Hillestorp Oas