Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Textilgolv - Mjukt, varmt & tyst 

Golvabia erbjuder måttanpassade och heltäckande mattor med hög kvalité i bland annat mjuk velour, slitstark sisal och 100% naturlig ull. 

Hos oss hittar du ett brett sortiment textilgolv som är anpassade för hela hemmet men också kontor, butik och hotell. Här guidar vi dig till mattan som passar dig och ditt hem bäst.

1. VÄLJ TYP AV MATTA

I valet av matta och färg finns det olika aspekter att tänka på. Textila mattor är det självklara valet när man vill ha det behagligt och ombonat men det dämpar också ljudet och tillför rummet komfort. 

Att tänka på: 

  • Vilket rum ska mattan placeras i?

  • Här på hemsidan ser du en produktbeskrivning innehållande; lugghöjd, kvalité, komfort- och slitageklassning om du klickar dig vidare till en specifik serie →

  • I färgval kan du låna prover hos en återförsäljare eller ta med något den ska matcha. 

Sandford Handkollektion Alvaväljer Webb
1 Web

3. KANTNING

För friliggande mattor rekommenderar vi att mattan kantas. Det förlänger livslängden på mattan och det ger också mattan ett snyggt avslut. Våra olika typer av kantning: 

LANGETTERING
En cirka 1cm sydd kant i garn runtom mattans. Vi matchar langetten efter mattans färg.

BANDKANTNING
Kantband ramar in din matta och gör den extra slitstark. Vi erbjuder både 55mm och 12mm kantband i 100% bomull. Kantband fungerar ej på runda mattor. 

SLIMLINE
SlimLine är ett tunt kantband i 100% polyester som ger ett stilrent avslutat till din matta: Resultatet blir en diskret kant på ca 6-8mm och passar bäst på mattor med lägre lugghöjd. Vi matchar langetten efter mattans färg. SlimLine fungerar ej på runda mattor. 

Alternativ på lämplig kantning beror på typ av matta. Se respektive kollektion →

Kantningar Webb
Velour 7

VELOUR

Vävda Mattor

VÄVD

Öglade Mattor

ÖGLAD

Sisal 4

SISAL

Textilplattor

TEXTILA PLATTOR

Wellington Greige 239735 Ovan Tärningar

Skötselråd