Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

SKÖTSELRÅD

Textilgolv är lätta att underhålla och håller länge om man har regelbundna rutiner för städning och skötsel. Det lättaste sättet att sköta en matta är att förebygga att den inte blir smutsig, d.v.s se till att det finns lämpliga avtorkningsmattor vid ytterdörren och inte gå in med smutsig skor samt regelbunden dammsugning. 

Står ni inför valet att välja matta fråga gärna personalen i butiken vilken matta som är lämplig för utrymmet den ska ligga i. Krävs det en matta som har en högre slitageklass eller är det bara komforten du är ute efter?

På alla kollektioner ser du vilken slitageklass mattan har samt om den tål exempelvis kontorshjul eller installeras i en trappa eller källare.

LADDA NER hela vår skötselanvisning här

LADDA NER hela vår skötselanvisning OBJEKTMILJÖ här

Camelot Sand Vardagsrum 2 238439

TIPS VID FLÄCKAR

Det är lätt hänt att spilla något på sin mattan! Här i videon får du våra bästa tips hur du tar hand om en kaffefläck på en matta i velour. 

Det viktigaste du bör tänka på är att tackla en fläck på rätt sätt beroende på vad det är du spillt. Generella råd är:

  • Försök att ta bort fläckar så fort som möjligt.

  • Pröva alltid fläckborttagningsmedlet på en undanskymd del av mattan för att se om mattan tål medlet.

  • Gnugga aldrig när du försöker ta bort en fläck, utan badda på fläcken. När fläcken är avlägsnad, borsta upp mattluggen där fläcken har suttit, medan mattan fortfarande är fuktig.

  • Använd gärna en hårfön på svag värme så återfår fibrerna lättare sin form.

  • Känner du att mattan behöver en tvätt, ta kontakt med proffs på detta område.

LADDA NER vår instruktion för fläckborttagning här

 

INSTALLATION & UNDERHÅLL

Ta alltid reda på att du väljer rätt matta för rätt utrymme. Den informationen kan du antingen söka ut i filtervyn under Textilgolv eller urläsa på respektive serie. 

  • Har du ett måttanpassad matta så rotera den regelbundet för att fördela slitage jämnt över hela ytan. Detta kan förlänga livslängden på mattan och förhindra att den blir ojämnt sliten.

  • Direkt solljus kan bleka färger och orsaka att fibrerna i mattan bryts ner snabbare. Försök att undvika att placera din måttanpassade matta i direkt solljus eller använd gardiner eller persienner för att minska exponeringen.

  • Om din matta blir våt av spill eller vid rengöring, ska du torka upp fukten så snabbt som möjligt med en mjuk trasa eller pappershandduk. Låt inte vattnet ligga på mattan för länge, eftersom det kan orsaka skador på fibrerna.

Auckland Blyerts 237624 Sovrum Snettovanifrån