Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Maxwood XLW Ek Unique Elegant Grå 137545 Kök Liggande

Emelie och Tobias sätter stilen med ett elegant & tåligt trägolv

VEM BOR HÄR?
Emelie 35år, Tobias 40år, dottern Minelle 2,5 och hunden Dagny

När man väljer golvmaterial till sitt hem så lägger man basen till hela hemmet. En tydlig trend är att man håller samman stilen och väljer samma golv i vardagsrum och kök, det bidrar till en skön helhet, och det är precis vad Emelie och Tobias gjort.

I ett helt nytt villaområde i utkanten av Västerås hittar vi Emelie och Tobias nybyggda hem. Ett modernt, vackert trähus i två våningar med vit liggande panel. En husdröm där det fanns en önskan om ett stilfullt kök med inslag av trä, beige och svart tillsammans med ett trägolv av rätt karaktär som skulle pryda huset på bägge våningsplan. De tog sig i mål, husdrömmen blev sann och utmaningen i att bygga nytt var aldrig ett hinder.

– Det har varit så många saker som varit roligt med husbyggarprocessen, allt från att sitta tillsammans och planera allt i minsta lilla detalj till att själva vara med att bygga, och till slut få se sina tankar i ett färdigt resultat. När markarbetet sätts igång, plattan gjuts, stomresning, innerväggar sätts upp, första strykningen utav färg på väggarna och montering av kök. Allt detta har i sig varit små lyckorus.

 

Interior Person Skastavillan Edit

"Golvet har verkligen fått bekänna färg vad
gäller slitagestyrka"

 

Paret hade letat länge efter ett golv med den exakta nyansen, inte för mörk eller för ljust och inte heller för kall eller varm färg. De ville att golvet skulle gå som en röd tråd genom hela huset. Valet landade på Maxwood XLW Ek Unique Elegant Grå. Ett exklusivt golv med breda och långa plank.

- När vi flyttade in i huset 2022 så var vår dotter bara var 10 månader gammal, nu 1,5 år senare är golvet fortfarande som nytt trots alla leksaker som släpats fram och tillbaka och hundar som sprungit runt och busat. Golvet har verkligen fått bekänna färg vad gäller slitagestyrka, säger Tobias.

 

Maxwood XLW Ek Unique Elegant Grå 137545 Stol Ovan Close Liggande

Stora plank för ett massivt intryck.

– Nöjdast är vi nog med köket/allrummet på nedervåningen och det stora badrummet på övervåningen. Tv-rummet som precis blev färdigt är också ett favoritrum! Ja de är svårt att välja vad vi är mest nöjd i de stora hela så är vi nog mest nöjda med att ha skapat många olika sällskapsytor och helheten med känslan utav huset. Det roligaste i resan har varit att kunna välja hur vi ska ha det själva och att vi faktiskt gjort allt invändigt själva tillsammans med egna hantverkare. Vi har vart med i varje cm av hela huset. Man blir extra stolt på något sätt, att det är vi som gjort det med egna händer. Och man kommer aldrig glömma alla delmål. När allt hände, steg för steg.

Husbygget är klart vad kommer härnäst?
Eftersom vi har valt att göra så mycket vi bara kan själva så kan vissa saker ta sin lilla tid. Men vi har påbörjat allt arbete med tomten under sommaren 2023 och det kommer att fortsätta under sommaren 2024, men frågan är om man någonsin blir klar? Det finns alltid en massa projekt man vill göra. Just nu ligger planen på att bygga en firepit med pergola och växthus, en lekplats, ett kallförråd, en mur på framsidan, lägga marksten ...o.s.v. Listan kan göras lång och den ändras hela tiden as we go! och det är just det som är det roliga, att få skapa tillsammans, precis så som vi vill ha det!

För fler bilder, Instagram @skastavillan

Maxwood XLW Ek Unique Elegant Grå 137545 Barn Close Liggande