Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Avsyning

I Golvabias trägolvsfabrik

Närproducerat och hållbart - smakfulla satsningar i Småland.

"Närproducerat" börjar bli ett viktigt begrepp i matbranschen. Konsumenten vill känna att varorna är framställda på ett ansvarsfullt sätt, både avseende etik och miljö, men kanske framförallt kvalitet. Så varför inte satsa på närproducerade golv?

Faktum är att vår egen produktion av trägolv gett mersmak, därför har vi naturligtvis aptit på fortsatta satsningar på hemmaplan. Under våren har vi tagit fram miljövarudeklarationer för våra golv – EPD. Det har gjort att vi fått upp ögonen för både hur hållbara vi redan är och vilka möjligheter det finns att bli ännu bättre. Vi använder tex. 100% förnybar el i vår tillverkning och får all vår uppvärmning från träspån från vår tillverkning.

I Småland är vi bra på att vara (resurs)snåla och ju effektivare vi kan tillverka våra golv, desto mindre resurser går det åt. De investeringar vi gjort i ökad automation leder både till energieffektivisering och förbättrad arbetsmiljö och dessutom har vi börjat koppla upp delar av fabriken mot ”molnet” för att maskinerna ska meddela personalen vad som pågår just nu. Det blir högre kvalitet, bättre effektivitet och behagligare arbetsmiljö – bättre för kund, företag och personal.

Kontroll trägolv Avsyning lång bräda

Varför tillverkar vi golven själva? - för att vi kan och det är roligt.

Processen att producera golv tillsammans med kunnig och erfaren personal är rolig och spännande. Detta är en viktig del för att receptet ska hålla. I vår fabrik i Anderstorp har vi möjlighet att utforska hur vi hela tiden kan bli lite bättre, lite effektivare och lite mer resurssparande. Parallellt håller vi sikten fri för framtidens behov och utmaningar.

Det är en utvecklande resa vi gör tillsammans och det är med 70 år i ryggen vi fortsätter framåt som en ledande golvleverantör på marknaden. Bara för att vi kan, och vill.

Faner Josefine_1 IMG 0720 Edit