Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Profilbild Frida Bygga Moodboard

Trendspaning 2023

Nytt år betyder nya trendspaningar! Vi har tagit ett djupdyk och arbetat fram vad vi tycker trendar inom interiör för 2023.

Du får tips av vår inredare vilka produkter i vårt sortiment som passar som bas till de olika trenderna. För att maximera stilen adderar du sedan inredningsdetaljer. Njut och inspireras!

Tankar från vår inredare Frida:

- Just nu upplever vi en osäkerhet i världen och vi vet inte riktigt hur vår framtid kommer att se ut. Krig, höjda kostnader och klimatfrågor gör att vi söker efter trygghet, säger vår inredare Frida och fortsätter: Vi vill ha ett hem som blir vår trygga bas och där vi kan känna oss som oss själva. De poppiga färgerna vi ser komma nu är här för att liva upp och skapa ett livfull hem i en annars tråkig världsbild. 

Trender i all ära, men jag river inte ut allt i mitt hem för att ersätta mot nytt. Däremot plockar jag gärna godbitarna från det jag gillar ur trenderspaningar. Det jag verkligen uppskattar från trendspaningen 2023 är materialen! Jag älskar att mixa in naturmaterial som trä och sten i mitt hem. Min favorit är tolkningen "sökande och återuppbyggnad" sina svala toner i blått och grönt.

Rund 5

Omslutande värme 

Vi lever i en otrygg och oviss värld där vi inte känner oss trygga. Detta speglar sig i en trend där vi vill känna värme och intimitet i vårat hem. Vi vårdar oss själva och stärker oss för att ge oss ut i den otrygga världen. Färgskalan i denna trend är varm och behaglig. Inredningsdetaljerna ska gärna ha runda, mjuka former och materialet naturligt.

För att få en bra bas i ditt hem så du kan jobba vidare med stilen i övrig interiör ska du välja trägolv, klinker, kakel och mattor i en varmare ton. Gärna att färgerna går mot rosa, rött, brunt & sand. Se våra produkter nedan som passar in i stilen!

 

Tips på produkter:

● Klinker; Salt, Coral

● Trägolv; Maxwood XLW, Ek Natur Naturvit

● Textil matta; Bichon, Sand

Cocooning 800X750

Lekfullt nyskapande 

Vi vill bana vår egen väg, skapa ett hem där vår personlighet står i fokus. Vi vill skapa en värld precis så som vi själva vill ha den! Unika inredningsdetaljer som speglar vår lekfulla personlighet och en färgpalett för den vågade. Materialen är av glas, plast och målat trä.

I denna trend kan du jobba med basen på 2 olika sätt! 

- Gå all-in och välj kakel, klinker och mattor i färgstarka kulörer. Då låter du ditt hem bli extra personligt och färgglatt.

- Välj en relativt lugn bas på väggar och golv och satsa med på färgsprakande interiör så som gardiner, kuddar, möbler, vaser m.m. Gör du det kommer dina detaljer i hemmet att poppa och du har lättare att byta ut en detalj/färg som du tröttnat på.

Tips på produkter:

● Klinker; Attityd, Grafit

● Trägolv; Maxwood Lodge, Ek Espresso

● Textil matta; Camelot, Coral

Kidultz 800X750

Sökande och återuppbyggnad 

Här suddas det "normala" ut. Vi tar ett steg in i oss själva och söker efter våra nya sanna jag. Vi sätter nya värderingar och vill leva uppriktigt och ärligt. Vägen dit är inte alltid rak men vi bygger upp och stärker oss själva på vägen dit. 

Färgskalan håller upplyftande och jordiga toner. Detaljerna i hemmet, så som möbler och inredning, ska ha oregelbundna/böljande former och bestå av genuina material. I denna trend passar DIY´s extra bra då det inte gör något om det inte är perfekt.

I denna stil kan du mixa både varma och kalla kulörer. De produkter som vi rekommenderar att du använder till din bas skiftar i olika nyanser. När du lägger in t.ex. ett golv som jobbar både kallt och varmt öppnar du upp valmöjligheterna för övrig interiör i hemmet. Det mesta smälter in!

Tips på produkter:

● Klinker Gimle, Grey

● Vinylgolv Maxwear, Ek Dusk

● Textilmatta Vogue, Blond

Regenesis 800X750

Hur vi på Golvabia ser på trender:

För att tolka och inspireras av trender sneglar vi på vad som visas på mässor, sociala kanaler och nyheter hos leverantörer. Vi tittar även på färgexperterna NCS Colour´s framtagna trendprognos; NCS Colour Trends 2023+. Trender har en tendens att kopplas samman med hur världsbilden är. Vi på Golvabia jagar inte trender utan värdesätter tidlös & hållbar stil. Så här har vi valt att ta fram material ur vårt sortiment för att ge dig grunden till trenden. Önskar du att gå all-in i en trend så satsa på en lugn och tidlös bas men med riktigt bra inredningsdetaljer som vaser, lampor, tavlor mm. som är lättare att byta ut.

Ledord för de olika trendkategorierna är trygghet, värme, självuppbyggnad och lekfullhet.

Profilbild Frida Bygga Moodboard 2