Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Everest Grey 368012 Badrum Komod Liggande Vinkel

HEMMA HOS:

Villa Isa

Vid Agnsjön, ett stenkast från Isaberg i Hestra har Stephanie och Jonathan byggt sin drömvilla. En vacker vit 2-plansvilla i lösvirke innehållande detaljer som är en fröjd för ögat.

VEM BOR HÄR?
Jonathan Karlsson 31 år, snickare på SjöGoo i Smålandsstenar
Stephanie Savolainen 30 år, Teknisk säljare av industrilim
på Savotech i Hestra
Otis, 8 månader, Tysk schäfer.

HUSRESA:
Senast gemensamma boende var en nyproduktion, en ljus modern 2:a på 52 kvm i centrala Halmstad. Nu den nybyggda Villa Isa i Hestra.

Instagram:
@_villaisa_

Ritningar

Tomten ligger upphöjd från vägen, har skog bakom, gott om kvällssol och dessutom fin sjöutsikt. En vacker tomt med privat känsla.
I valet av husets plats var Jonathan flexibel och hade inga större preferenser om vart de skulle bo mer än att han trivdes på sitt arbete som CNC-operatör i Burseryd. Efter att Stephanie tagit examen på internationella marknadsföringsprogrammet i Halmstad frågade hennes pappa om hon ville bli en del av familjens företag Savotech tillsammans med sina syskon. Hennes första tanke var att lim inte lät superhäftigt, hon hade tänkt arbeta med marknadsföring på något hippt internationellt bolag i Göteborg eller Stockholm, men är glad att hon tackade ja.

– Det är otroligt intressant att få se limmets stora betydelse i tillverkningen av allt från golv till förpackningar, möbler och lastbilar, säger Stephanie. När beslutet om framtiden var taget började de leta hus i och omkring Hestra i Gislaveds kommun. Villkoret för att de skulle ge upp stadspulsen för skog och friluftsliv i Hestra var att bosätta sig i ett trevligt hus. De ville ha extra sovrum för långväga gäster, stor trädgård och det där lilla extra. De letade bland renoveringsobjekt och färdiga villor, gick på ett 10-tal visningar men inget av objekten kändes rätt. Efter 2 års letande på en kvällspromenad runt Agnsjön i Hestra bestämde de sig, vi bygger det där huset själva!

Everest Grey 368012 Badrum Golv Close Liggande

Everest är serien med skön stenkänsla som har stora naturliga skiftningar som skapar ett livfullt och robust intryck. En klassiker med karaktär. Denna valde Stephanie och Jonathan i det stora badrummet.

2019 fanns det många lediga tomter på höjden bakom sjön i Hestra med närhet till skola, mataffär och naturreservatet Isaberg som
utvecklats i rasande takt.

– Det kändes rätt från start, vi beställde hem varenda huskatalog vi kunde hitta, åkte på husmässor och besökte utställningar av modulhus. Vi fick tips om ariktekter men landade i att vi ville lägga den kostnaden på exklusivare material i huset istället, berättar Stephanie. Jonathan var bestämd från start, skulle det bli något hus skulle det byggas i lösvirke, han ville inte tumma på kvalitén.

Stephanie fortsätter:
– Vi stod och vägde mellan ett modernt hus med strama linjer och pulpettak eller en pampig villa i kombinerad klassisk Svensk/New Englandstil med bred ljus limträpanel, spröjs och svarta detaljer, valet föll på det senare. Stephanie och Jonathan har varit med i hela processen. Första steget var att leta inspiration på Pinterest och Instagram, sedan funderade de över sina behov och önskemål, vilket möblemang de ville ha och började sedan rita förslag på planlösningar i Paint. I de beställda huskatalogerna fanns gott om idéer att låna ifrån. När ritningarna var klara kontaktades Sjögoo som hjälpte dem att komma igång med bygglov, ritningar och projektering. Jonathan har alltid varit duktig på att snickra men hade endast haft det som hobby, när han under pandemin blev permitterad började tanken om att bli snickare på heltid gro. Han tog tjänsteledigt på halvtid i samband med byggstart för att kunna vara med på samtliga moment i husbygget från start till mål.

Jonathan Stephanie Kök
Hemse Grå 377911 Badrum Blandare Close

Badrum men klinkern Hemse 60x60

Hemse Grå 377911 Badrum Komod Stående

Badrum men omtyckta serien Hemse

– Vi tog hjälp med grunden, resning av stommen samt att få huset vädertätt. Jag jobbade heltid på Savotech om dagarna och med huset varje kväll och helg. Jonathan arbetade två nätter/vecka, all övrig tid spenderades i huset. Vi gjorde allt snickeriarbete själva men tog hjälp med plattsättning, el samt måleri på nedervåningen. Trots det, känns det som att vi lagt otroligt mycket tid på just måleri. När det var dags att måla fasad och fönster på huset och carporten bjöd vi hem 10 vänner och fick det mesta gjort på en helg, ett hett tips!

Efter att ha sett husdrömmar där par skiljer sig, bråkar med leverantörer, blir försatta i konkurs och går in i väggen var de båda mentalt förberedda på det värsta. Innan bygget drog igång la de många timmar på materialval, planering, budgetering och gjorde en tidsplan tillsammans med samtliga hantverkare och leverantörer.

Jonathan berättar:
– Det som överraskade var att husbygget gick så pass bra. Många gånger tänkte vi, när är det våran tur att drabbas av missöden och förseningar? Men förarbetet gjorde att vi minns husresan som något fint. Visst vi var många gånger utarbetade, hungriga och nästintill förfrusna (-20 i februari när vi satte panel), då var vi tacksamma för att vi bodde hemma hos svärmor och svärfar, där maten stod färdig på spisen och väntade de gångerna vi kom hem sent, ibland långt in på småtimmarna. När det gäller materialval till badrum och kök kontaktade paret Golvabia och beskrev att de önskade hjälp att välja kakel och klinker till sitt hus. De skickade en moodboard för varje rum och inför mötet i butiken hade säljaren förberett olika förslag till vardera rum.
– Det var otroligt tidseffektivt och vi fick flera förslag på golv som vi gillade, efter det stod det helt klart att det var Golvabias material vi skulle välja.

Everest Grey 368012 Badrum Komod Liggande Vinkel

Stilrent badrum med Everest Grey

Everest Grey 368012 Badrum Fönster Stående

På golv och vägg: Everest Grey

BÄSTA HUSBYGGARTIPSEN FRÅN VILLA ISA:


• Anlita bra hantverkare, det låter som en självklarhet men det är så många som bara jämför pris, ta in referenser. Den något högre fakturan är glömd långt före ett dåligt utfört arbete
• Låt planering och materialval ta tid, tänk är detta lika snyggt om 10 år? Det är varken bra för miljön eller plånboken att falla för trender som du vill byta ut om ett år. Det du tyckte var snyggt för 10 år sedan kommer du med största sannolikhet även tycka är snyggt om 10-20 år.
• Tänk ut möbleringen innan och planera elen efter det.
• Räkna med att det blir 20% dyrare än ni tror.
• Vi går mot ett varmare klimat, det kan vara skönt med kylsystem om man har stora fönster.

Highland Quinoa 236022 Bred 2

Paret har valt klassiska, tidlösa och hållbara material. Man ville att hallgolvet skulle vara något extra och gick på ett schackrutigt golv i grått och vitt (Brooklyn fumo och perla). Brooklyn påminner lite om kalksten till utseendet vilket binder samman hallen och det angränsande köket där köksbänken är av kalksten. Tanken var först att fortsätta med schackrutorna i groventré/tvättstuga men beslutade att låta hallen ensamt få wow-effekten, och det ångrar de inte!

I groventré/tvättstuga plockades istället den mörka av schackrutorna (fumo) in men i det lite större formatet 60x60 cm. I badrummen ville de ha en harmonisk spakänsla med plattor från golv till tak och blev direkt förälskade i serien Hemse. Den är ljus och var perfekt lämpad för badrummet nere där det saknas fönster. I badrummet på övervåningen ville de ha en något exklusivare känsla och gick på en mörkare klinker: Everest, Grey.– Trots ett stort fönster upplevde vi den lite mörk i början, men när kommoden i ek installerades föll allt på plats, vi älskar den mer och mer för varje dag!

I köket valde de ett klassiskt vitt 15x15 kakel från golv till tak på en av väggarna samt längs med hela diskbänken. Det ger den där mysiga
bistrokänslan i köket som de båda älskar, det blev lite restaurangkänsla just i den delen.
– Vi älskar alla rum men vi får nog enas om att köket har blivit en favoritplats. Vi är övertygade om att vi kommer älska det lika mycket
om 15 år som vi gör idag.

Stephanie fortsätter:
Sen är ju det schackrutiga golvet i hallen en av de sakerna vi är allra mest nöjda över. Det ger huset ett pampigt första intryck som man tar
med sig in i resten av huset. På frågan om de skulle kunna tänka sig att göra samma resa igen svarar de:
– Ja, utan tvekan. När vi var färdiga började vi fundera på vad vi skulle ha gjort annorlunda om vi byggde igen och kom fram till att det
hade varit roligt att bygga en sommarstuga i framtiden. Oavsett vart livet tar oss är vi lyckliga och tacksamma över att ha fått förverkliga
vår husdröm, Villa Isa ●

Brooklyn Fumo 369732 Perla 369733 Hall Kök

Brooklyn Fumo 369732 Perla 369733 Hall Kök on Inspirationsbild

Brooklyn Fumo Perlahall Tvättsuga

Vacker hall med unik plattsättning av Brooklyn

Brooklyn Fumo 369732 Perla 369733 Hall

Rymlig fin hall men snyggt golv med Brooklyn i två toner.