{{setCurrentPageId(16261)}} {{setLanguageId(0)}}

Samarbete Vedum

Golvabia i samarbete med Vedum

I ett unikt samarbete mellan Vedum och Golvabia har vi tillsammans tagit fram välmatchande produkter för attraktiva badrum. Resultatet av våra kombinationer är en skön badrumskänsla som dröjer kvar, varje gång. Vi har funnit en gemensam grund där vi som två familjeföretag arbetar under liknande former mot butikerna beträffande badrumsförsäljning. Vedum Kök & Bad inreder sedan 1919 de skandinaviska hemmen med vacker, funktionell och långsiktig design.

Vedum grundades 1919 av Viktor Lindberg. Bolaget ägs idag av bröderna Magnus och Niklas Efraimsson och är Sveriges största familjeägda företag i sin bransch, med runt 470 medarbetare och med en årlig omsättning på cirka 750 miljoner kronor. Fabriken och huvudkontoret finns fortfarande kvar i det lilla västgötska samhället Vedum, där allting började för 100 år sedan. Vedum har egna utställningar i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Linköping, Malmö och i Vedum, samt återförsäljare inom bad över hela landet.

"Det är mycket att ta hänsyn till när du ska planera ditt nya badrum – drömmar, visioner och praktiska frågor. För att göra det enklare för dig bjuder Vedum på lite kunskap om badrumsplanering"

Så här kan man tänka när man gör om sitt badrum - tips från designansvarig Jenny Andersson

Utvärdera först
Börja med att utvärdera det du har idag; vad har du att utgå från? Hur ser resten av din bostad ut? Kanske finns det ett visst material eller formspråk som du kan återanvända eller inspireras av? Finns det några delar som kan sparas till ditt nya badrum? Slit och släng är inte 20-talets melodi.

Älska #inspo
Det finns så många sätt att inspireras av andra på. Spana runt på sociala medier, i magasin, hemma hos kompisar eller varför inte på din favoritrestaurang? Gör en moodboard där du samlar bilder på färger, former eller material som du tycker om. Det gör det enklare att få en bild av vad du är ute efter, och om det passar in i resten av din bostad. Följ oss gärna på Instagram för mer inspiration!

Tänk smart
Vem ska använda badrummet? Hur många är ni i familjen? Har du ofta gäster? Kommer ni bli fler inom en snar framtid eller är dina barn snart tonåringar? Är badkar eller dusch det bästa valet eller behöver ni kanske extra mycket förvaring? Hur tillgängligt behöver badrummet
vara? Funktion är A och O för ett långsiktigt hållbart badrum. 

Ha morgondagen i åtanke
Trender kan vara härliga och spännande men tänk också på vad dina grundläggande stilpreferenser är. Att inreda efter sin stil och smak är
det bästa rådet man kan ge, särskilt i badrummet. Ett våtrum är oftast mer kostsamt att förändra än övriga rum både vad gäller material och underarbete, så välj något du kan leva med en lång tid framöver.

Vattenskada? Nej tack!
Det kan vara klurigt att renovera ett våtrum. Se därför till att göra ordentlig efterforskning i förhand, vad gäller regler och riktlinjer! Känner du dig osäker, anlita professionell hjälp, och använd alltid en behörig hantverkare om du tar hjälp utifrån. Om man inte följer branschstandard kan det bli kostsamt i efterhand.

Vrid och vänd
Försök att utmana dig själv och din kreativitet. Om ditt badrum är litet kanske det finns en möjlighet att ta ner en vägg för att göra det större. Eller kan du optimera ytan genom att ha en del av förvaringen i ett annat rum eller uppåt väggarna? Tänk utanför boxen, helt enkelt!

Kakel och klinker
I vårt samarbete har vi tillsammans plockat ihop kombinationer av möbler, kakel och klinker som vi tycker passar extra fint ihop. När man väljer material till sitt badrum ska man tänka långsiktigt men inte tråkigt. Genom våra unikt samansatta kombinationer vill vi inspirera och lyfta ditt projekt till nästa nivå. I Vedums utställningar och inspirationsmaterial hittar ni dessa vackra kombinationer av våra material.

 

Besök Vedum.se →
Besök Vedum på Instagram →

Hitta hem

Återvänd till Golvabias huvudsida

Ta mig dit!

Bläddra i hela magasinet

.. eller ladda ner den i PDF-format!

Magazine 2021