{{setCurrentPageId(9181)}} {{setLanguageId(0)}}

Utomhusklinker 20mm

Tänk bort gammal marksten och spruckna trallgolv. Ta med dig klinkern ut!

Något som är mycket populärt är att kombinera samma klinker både inne och ute. Då lägger man granitkeramik inne i huset med den vanliga tjockleken och sedan samma platta ute med 20mm tjocklek för bästa hållbarhet. Då binder man samman golven och får en fantastisk helhet.

Golvabia har ett brett sortiment med klinkerplattor som är lämpliga för sättning utomhus. De är 20mm tjocka och är det bästa alternativet för sättning av plattor utomhus på betongplatta. Plattans tyngd och tjocklek ger mycket bättre förutsättningar för ett hållbart golv utomhus än en vanlig platta i granitkeramik med tjocklek på 10mm.

20 mm plattorna är robusta och frostsäkra. Det är för dig som vill ha en uteplats som är lätt att sköta. Klinkern är tålig mot salt vilket tillsammans med den släta ytan gör den lätt att hålla ren och du behöver endast skura av dem med borste eller högtryckstvätt för optimalt resultat. Plattorna går även att lägga löst i sandbädd/grusbädd på gångstråk och altaner.

Ett annat alternativ är att man sätter plattorna på specialutvecklade stödben som man ställer på ett plant och fast underlag. Stödbenen finns både fasta och självreglerande, vilket gör monteringen enkel. Sätter du keramiken på stödben så behöver du alltså inte ha en massiv konstruktion under. Perfekt på altan/balkong golv eller runt poolen. Du får en dränerande konstruktion och du kan enkelt lyfta på en platta om du behöver komma åt något under golvet.

Milano City, Silver, 60x60 - 20mm

Milano City, Silver, 60x60 - 20mm

Flera sätt att installera!

1 - Direkt läggning på sten-/sandbädd. Ökad tjocklek och tyngd gör att den ligger stadigt.
2 - Traditionell sättning med fukt- och frostsäker fix på fast underlag.
3 - Upphöjd på specialutvecklade stödben.

Tips på 20mm

Matcha samma platta inne och som ute. Just nu har vi fyra snygga serier av 20mm plattor i 60x60cm format. Alla 20mm plattor finns även i traditionellt utförande, se respektive serie. 

Inspiration

Hitta inspiration

Gå till inspiration

Hitta återförsäljare

Köp ditt nya golv redan idag

Hitta återförsäljare