{{setCurrentPageId(6068)}} {{setLanguageId(0)}}

Skötselråd Textilgolv

Så här sköter du din textilmatta!

Allmänna råd
Det bästa sättet att sköta en matta är att man ser till att den inte blir smutsig. Det gör man genom att ordna lämpliga avtorkningsmattor vid ytterdörren.

Tryckmärken efter möbler som flyttats återgår delvis efter avlastning. Detta kan påskyndas genom att dammsuga med lilla munstycket för att dra upp luggen. Hjälper inte detta kan man testa att lätt fukta med varmt vatten samt mjuk borstning för att få upp den intryckta luggen

Tänk på att anpassa mattans färg och kvalité till dess ändamål.

Regelbunden Rengöring 
Dammsug din matta regelbundet, ett par gånger i veckan. Håll borsten uppfälld, eftersom borsten kan slita på mattan och kantningen.

Ta bort spill och fläckar så fort som möjligt.

Gnugga aldrig när du försöker ta bort en fläck. Du riskerar bara att fläcken sprider sig. Badda fläcken och sug upp med torr trasa.

Ull
Var medveten om att din ullmatta luggar av sig mycket i början. När mattan är ny kan det förekomma överskottsull som sakta lösgörs och kommer upp till ytan. För rengöring av ullmattor rekommenderar vi att badda med mineralvatten istället för vanligt vatten. Undvik blekmedel eller andra produkter som riskerar att påverka ullmattans färg. Fläckar från naturliga färgämnen som te och kaffe, kommer gradvis att försvinna under påverkan av ljus.

Sisal
Sisalmattor tål inte vatten, det blir vattenringar och mattan kan bubbla upp. Var därför försiktig vid fläckborttagning.

Ladda ner skötselråd:

Läs mer eller ladda ner: Skötselråd Textilgolv 

Läs mer eller ladda ner: Skötselråd textilgolv objektmiljö

Inspiration

Hitta inspiration

Gå till inspiration

Hitta återförsäljare

Köp ditt nya golv redan idag

Hitta återförsäljare