Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Moderna trägolv

Våra trägolv har en vacker och naturlig lyster som ger en mjuk och inbjudande känsla. Varje bräda har fått sitt utseende från just de förutsättningar som fanns där precis det trädet har vuxit. Läge, väder och jordmån gör träråvaran unik, precis som ett fint vin! För att på ett effektivt och hållbart sätt ta vara på trädet, använder vi oss av fanér. Fanér är tunna skikt av trä som skurits fram ur de finaste träden och blir lika vackra och fylliga i sitt utseende som en massiv golvplanka. Fanéret uppfanns redan under forntiden i Egypten, ett land som saknade stora skogstillgångar. För de människorna var trä en dyrbar råvara som man använde på ett sparsamt och smart sätt.

Faner Mindre Lyster 0835 (1)

Tålighet

För att få ett stabilt och tåligt golv använder vi en träfiberskiva (HDF) till mittskiktet. Denna tillverkas genom att ta tillvara på spillmaterial från träd och träproduktion. Det hela blir en resurssnål produktion där även spillet förvandlas till nya vackra golv. Denna konstruktion gör dessutom golvet väldigt tåligt. I tester där man släpper en hård stålkula på golvet, ser man tydligt fördelarna med det tunna träskiktet i kombination med kärnan av HDF. Det tunna skiktet står emot bättre och golvet blir dubbelt så hårt som traditionella trägolv, men fortfarande med värme och komfort.

Stålkulan visar styrkan med tunna trägolv.

Stålkulan (5)

Lightwood 

Lightwood består av naturmaterial, av trä helt enkelt. Det är uppbyggt på ett modernt sätt, i flera skikt, där varje skikt är optimerat för att ge golvet bästa möjliga egenskaper. Precisionsfrästa fogar och en hård träfiber-kärna (HDF) gör det stabilt och lätt att lägga. Lightwood låter träets naturliga skönhet komma till sin rätt, men använder träråvaran på ett lite förnuftigare sätt.

Alla produktegenskaper hittar du på respektive golv.

Lager Lightwood (2)

Maxwood 

Maxwood är ett innovativt golvmaterial som öppnar nya möjligheter för trägolv och helt nya möjligheter att inreda med trä. Med en genomtänkt konstruktion och smarta materialval tål det mycket mer utan att förlora trägolvets naturliga fördelar. Maxwood har en liknande konstruktion som Lightwood med en stomme av HDF och precisionsfrästa fogar för enkel installation, men har en 9,5 mm tjocklek och en baksida av naturkork.

Alla produktegenskaper hittar du på respektive golv.

Lager Maxwood M