{{setCurrentPageId(9208)}} {{setLanguageId(0)}}

Skötselråd

Så här sköter du ditt trägolv!

Det fina med trä är att det åldras med behag, färgerna blir djupare och med rätt skötsel håller det i många år. Här kommer lite att tänka på.

Trä som utsätts för dagsljus ändrar färg, detta är naturligt och förekommer hos alla träprodukter. Därför kan det vara bra att flytta på t ex mattor ett par cm då och då, så att inga skarpa skillnader uppstår. Träslag som furu, körsbär, valnöt har större färgförändringar. Trä är ett naturmaterial med stor variation i utseende, det finns inga regler för exakt hur det ska se ut så enstaka brädor kan ha ett avvikande utseende. Detta är naturligt.

• Använd rejäla dörrmattor. Det är smuts som är anledningen till slitage på trägolv. Genom att lägga en skrapmatta utanför entrédörren och en torkmatta innanför dörren, så slipper du få in smuts och grus som sliter hårt på golvet.
• Torka upp vatten och annan vätska omedelbart.
• Förse alla möbler med filttassar så slipper du onödiga repor i golvet. När du flyttar tunga möbler – lyft, släpa dem inte. Tassarna ska hållas rena.
• Undvik att använda tejp på golvet. Golvets lackade yta är gjord för att motstå slitage och användande. Under ogynnsamma förhållanden kan tejpen få lacken att släppa.
• Torka golven endast vid behov, när det finns fläckar eller är smutsigt. Använd endast milda rengöringsmedel, vi rekommenderar Bonas produkter. Så lite vatten som möjligt är den gyllene regeln.

Läs mer eller laddar ner: Skötselråd Trägolv 
Vi rekommenderar Bonas rengöringsprodukter →

Virtual showroom

Provlägg golv i dina egna rum

Prova

Hitta återförsäljare

Köp ditt nya golv redan idag

Hitta återförsäljare