Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Yta

Alla Golvabias trägolv har en kvalitets yta som ger golvet lång livslängd och gör det lätt att sköta. Vi har tre olika typer av ytor och alla våra lacker är naturligt fria från lösningsmedel, formaldehyd och isocyanat. 

Våra golv bjuder på en struktur-borstad yta vilket framhäver träets naturliga ådring extra tydligt, vilket ger en vacker och rustik karaktär.

Vår naturmatta lack påminner om en naturlig eller oljad träyta. Därmed framträder de olika träslagens särart och naturliga karaktär. Golvet blir slitstarkt och enkelt att underhålla.

Ek och ask är lätt att ge en vit eller annan färgton genom att lasera golvet. Vid lasering tillsätter vi pigment i första lackskiktet som vi varsamt borstar in i träet för att få en vacker laserad struktur på golvet utan att ta bort träkänslan från golvet. Sedan lackar vi det som övriga golv.

Maxwood Lodge Ek Natur Naturvit 136844 Matbord Ljust Ovan

Mönster 

Trägolven finns i fyra olika typer av mönster

PLANK/LODGE: Eller 1-stav som det också kallas visar ett trägolv på det naturligaste sättet. Golvet har dessutom en fas på långsidan som ytterligare förstärker utseendet på plankorna.

2-STAV: Ett populärt parkettmönster med lite större stavar som ger ett elegant och harmoniskt utseende. Passar bra till både större och mindre ytor.

3-STAV: Det klassiska parkettmönstret. Ursprunget till mönstret är att man tog små träbitar till golvet för att kunna använda de större brädorna till möbler och annat. Golv med 3-stavsmönster har en härligt naturlig variation i färg och struktur.

SKEPPSGOLV: Ett mönster med en svart nåtlist som gör att golvet ska får samma utseende som golvet på ett skeppsdäck. Utseendet kom av att man tätade mellan varje däcksplanka för att inte vatten skulle kunna rinna igenom. Nåtlisten på våra skeppsgolv är fräst och målad under lacken och kräver inget extra arbete i samband med installation.

Träplank Mönster Olika Höjd

Sortering

UNIQUE
En livlig, naturlig sortering. Rikligt med kvist som även kan vara spacklade.

NATUR
En lugn, naturlig sortering i harmoniska färger. Enstaka friska
kvistar som ger ett naturligt utseende. Inga spacklingar.

Maxwood XL Ek Natur Elegant Grå 137045 Kök2

Komfort

Ett bra golv har inte bara utseende och slitstyrka, det har också känslan för komfort.
Därför har vi naturkork på baksidan som ger behaglig värme och dämpning till golvet. Ett färdigt underlag med ljuddämpande egenskaper.

 

Hitta alla våra underlag här

Kork Underlag Harmoni Close