{{setCurrentPageId(9190)}} {{setLanguageId(0)}}

Ytor | Mönster | Sortering

Ytor på våra golv

Alla Golvabias trägolv har en kvalitets yta som ger golvet lång livslängd och gör det lätt att sköta. Vi har tre olika typer av ytor, mattlack, borstad och laserad yta. Alla våra lacker är naturligt fria från lösningsmedel, formaldehyd och isocyanat. Trägolven finns i fyra olika typer av mönster, plank/lodge, 2-stav, 3-stav och skeppsgolv. Golvabia delar in sina trägolv i sorteringarna Natur och Unique. Yta, mönster och sortering har en påverkan på slut resultatet. Läs mer nedan. 

Alla Golvabias trägolv har en yta som ger golvet lång livslängd och gör det lätt att sköta, det avancerade skyddssystemet gör det tåligt mot nötning. Vår lösningsmedelsfria lack läggs på i minst sex skikt som tillsammans bildar en mycket stark skyddsbarriär. Lacken är även förstärkt för att öka tåligheten mot microrepor, så att golvytan behåller sin lyster under lång tid. Yta och mönster har en påverkan på slutresultatet. Här beskrivs de olika ytorna som vi har på våra trägolv.

Topguard Mattlackad
Vår naturmatta lack påminner om en naturlig eller oljad träyta. Därmed framträder de olika träslagens särart och naturliga karaktär. Golvet blir slitstarkt och enkelt att
underhålla

Borstad yta 
Våra golv bjuder på en strukturborstad yta vilket framhäver träets naturliga ådring extra tydligt, vilket ger en vacker och rustik karaktär.

Laserad yta
Att använda klassiska golvträslag som ek och ask har gjorts i alla tider. Just nu är det populärt med vita och gråa golv. Vid lasering tillsätter vi pigment i första lackskiktet som vi varsamt borstar in i träet för att få en vacker laserad struktur på golvet utan att ta bort träkänslan från golvet. Sedan lackar vi det som övriga golv

Mönster

Plank/Lodge eller 1-stav som det också kallas är ett traditionellt mönster som visar ett trägolv på det naturligaste sättet. Golvet är försett med en fas på långsidan som ytterligare förstärker utseendet på plankgolvet.

2-stav är  ett populärt parkettmönster, Lite större bitar ger ett elegant utseende och framförallt i lite större ytor kommer detta till sin rätt.

3-stav är det vanligaste parkettmönstret. Ursprunget tilll mönstret är att genom att använda små bitar kunde man använda mer av trädet och kunde använda de större brädorna till möbler. Med 3-stav får man ett livligt golv men fortfarande ett harmoninskt utseende efter som det blir så väl blandat.

Skeppsgolv är ett mönster med en svart nåtlist som gör att golvet ska se ut som ett golvet på ett skeppsdäck, där man tätade mellan varje däcksplanka för att inte vatten skulle kunna rinna igenom. Nåtlisten på på Golvabias skeppsgolv är fräst och målad under lacken och kräver inget extra arbete i samband med installation

Sorteringar

Natur
Är en lugn, naturlig sortering. Den har harmoniska färger. Enstaka friska kvistar som ger ett naturligt utseende. Inga spacklingar. 

Unique
Är en livlig, naturlig sortering. Rikligt med kvist som även kan vara spacklade. 

Virtual showroom

Provlägg golv i dina egna rum

Prova

Hitta återförsäljare

Köp ditt nya golv redan idag

Hitta återförsäljare