Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Koster Dark Grey 369581 Badrum Ovan

VANLIGA FRÅGOR
Kakel & Klinker

Tips | Varför ska jag välja kakel och klinker?

Kakel och klinker är ett underhållsfritt material i den meningen att det inte behöver behandlas med åren utan det är vanlig städning som gäller. Fogar och plattor rengörs med allrengöring. Det är ett slitstarkt material som håller så länge du gillar stilen.

Tips I Hur mycket kostar en badrumsrenovering?

Denna fråga beror på många faktorer.
Storlek på rummet, materialval, hur mycket underlagsarbete som måste utföras och arbetskostnader. Arbetskostnader kan även variera utifrån vart i landet du bor. Det vi kan hjälpa dig med är att du ser alla våra priser på kakel och klinker på varje serie. Välj önskad storlek och färg på kakel eller klinker och kvadratmeterpriset ink moms syns på sidan. Observera att detta är våra rekommenderade priser, kontakta närmsta återförsäljare för exakt pris. 

Tips | Vilken platta kan man ha på vägg eller golv?

En generell regel är att kakel används på vägg och klinker kan användas på både golv och vägg. Klinker har ett tätare gods vilket innebär att den har en större slitstyrka. 

Tips | Vad är ”Granitkeramik”?

Plattorna är tillverkade i granitkeramik. En industriell tillverkning som görs av naturliga råvaror såsom sand, lera och finmalt fältspat som torrpressas under högt tryck och bränns i höga temperaturer. På detta vis får man fram en stenprodukt på kort tid som skulle ta naturen tusentals år att forma. Tekniskt sett är granitkeramik ett starkt material som är lätt att sköta till skillnad från natursten som ofta kräver regelbundet underhåll. Designen skapas genom en otrolig kvalité på trycktekniken. Den erbjuder mönster med oändliga variationer som gör att man kan få fram bättre mönsterbilder än vad riktig sten kan erbjuda. Granitkeramikens många fina egenskaper gör valet lätt för dig som vill lyfta ditt hem med ett material som håller i flera generationer.

Tips | Kan jag få kakel & klinker levererat till min bostad?

När du beställer materialet från en av våra återförsäljare så kan du få hemleverans med DHL Home Delivery till ett fast pris 699:-/pall (max 800 kg) Prata med din butik

Tips | Vad är skillnaden mellan blankt och matt kakel?

Ett blankt kakel kan upplevas lite extra lyxigt och är bra på att reflektera ljuset och belysningen i badrummet. Det matta kaklet ger ett något mer ombonat intryck och gör gärna att väggarna får en mjukare och djupare ton, Städningen är densamma!

Tips | Hur påverkar ljuset plattorna?

Ett tips är att låna hem kakelplattan för att uppleva den i rätt ljus. På så sätt kan du välja den platta som passar bäst. Ljussättning är avgörande för slutresultatet. Fråga även din elektriker vad det finns att välja på när det gäller varm och kall belysning.

Tips | Vad ska jag välja för storlek på mina plattor?

Formatet på kakel och klinker påverkar hur vi upplever rummet. Ett rektangulärt liggande format kan bredda rummet och ett stående kan hjälpa rummet att växa på höjden.

Tips | Vad ska jag tänkta på när jag väljer fog?

  • Funktion: En mörk fog är mindre smutskänslig än en ljus.
  • Design: Fogens färg framhäver plattan på olika sätt.
  • Bredd: Fogens bredd påverkar helhetsintrycket. Fogbredden är normalt 2-3 m.m. för vägg/golv. För en sågad platta rekommenderas 1-2 m.m.

Utomhus | Kan man använda klinker utomhus?

Visst kan du det, men det viktiga är att hitta en platta som uppfyller dessa krav. Vi har märkt dessa plattor med en symbol för frostsäker. Se även 20mm som är speciellt avsedda för utomhusbruk

Installation | Varför skiljer färgnyansen på plattorna mellan olika leveranser?

Plattor har oftast ett tonalitnummer/batchnummer från produktionen hos leverantören. Temperatur och fuktighet i produktionslokal samt ugnens kondition påverkar färgnyansen mellan olika produktionstillfällen. Detta gäller all keramiktillverkning och tonaliten anges därför på förpackningen. Se till att allt material har samma tonalit, detta står på kartongen. Färgnyansen skall alltid kontrolleras före uppsättning. Tonalit = Fabrikens sätt att färgsortera plattorna.

Installation | Vad är viktigt att tänka på om jag ska komplettera med mer material?

Behöver du beställa mer material och det ska sättas tillsamman med redan köpt material är det viktigt att du får samma tonalit och kaliber. Det står på paketen så spara därför en bit av förpackningen tills hela arbetet är färdigt. Kaliber = fabrikens sätt att storlekssortera plattorna.

Installation | Får jag sätta kakel & klinker själv?

Kontakta alltid ditt försäkringsbolag för att höra efter vad de har för regler.

Installation | Hur kapar man plattor i granitkeramik?

Vid kapning av granitkeramik rekommendera vi att använda en vattensåg eller vinkelslip med diamantklinga som är avsedd för granitkeramik. OBS! Tänk på att en fräsch klinga ger bättre resultat.  Vid håltagning rekommenderas diamantborr.

Installation | Special instruktioner för min platta?

Om din platta ska sättas på annorlunda sätt än vanligt hittar du instruktionerna på respektive serie →

Skötsel | Vad krävs för skötsel av kakel & klinker?

Ni hittar alla tips på hur man sköter sitt kakel & klinker här