Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Vogue Mossgrön 238729 Bokhylla Ovan

VANLIGA FRÅGOR
Textilgolv

Tips | Varför ska man välja en heltäckande matta?

Det blir mjukt och skönt att gå på samt ger rummet en bra ljudnivå. En textil matta ger funktion, färg och finess till rummet. Läs mer mattornas funktioner och egenskaper i vår guide →

Tips | I vilka mått kan jag köpa min matta?

Beställ din matta efter valfritt mått, vi levererar mattan efter dina önskemål, heltäckande eller måttanpassad. Ange bredd x längd. Eller diametern om det gäller en rund matta. Vi reserverar oss för att måtten kan variera +-1%. En textilmatta är tillverkad av material som rör sig beroende på luftfuktighet och temperatur. Den kan alltså växa och krympa med årstiderna. Vid inläggning av en heltäckande matta är det därav bäst att hellimma mattan. Vid order av skissmattor längre än 8 lpm som skapar mycket spill förbehåller vi oss rätten att offerera pris.

Tips | Hur stor matta behöver du och vilken form passar bäst i ditt hem?

Vi gör mattorna enligt dina önskemål. Vi reserverar oss för att måtten kan variera med +-1%.

Tips | Vad ska jag tänka på vid mätning av heltäckande matta?

Vår rekommendation är att skära in din heltäckande matta på plats. Därför bör du lägga till en skärmån på ca 5 cm på varje sida för att ha marginal. Vid kapningen av dina matta har vi en tolerans på +- 1%. Vid inläggning av en heltäckande matta är det bäst att hellimma mattan.

Tips | Vilken matta kan jag använda i mitt rum?

Det viktiga är att undersöka om mattan är lämplig för just det tänkta rummet. På varje specifik matta kan du se vilka egenskaper den har. 

Tips | Kan jag få min matta levererat till min bostad?

När du beställer materialet från en av våra återförsäljare så kan du få hemleverans med DHL Home Delivery till ett fast pris 699:-/rulle. Prata med din butik.

Kantning | Vilken typ av kantning kan jag få på min matta?

Många av våra mattor kan du matcha med ett snyggt kantband och de flesta går att langettera. Att välja en kantning på mattan gör den elegant samt förlänger livslängden. På respektive matta kan du se vilka typer av kantning som är tillgänglig för just den kvalitén. 

Information I Sisal

En sisalmattas trådar ger varje matta ett unikt utseende då trådarna kan variera i tjocklek.
Det är normalt och tillhör en sisalmattas karaktär.

Se exempel på en bild på Sisal Vista med en tjockare tråd.

Sisal Vista

Installation | Rörelse i mattor

En textilmatta är tillverkad av material som rör sig beroende på luftfuktighet och temperatur. Den kan alltså växa och krympa med årstiderna. Vid inläggning av en heltäckande matta är det därav bäst att hellimma mattan.

Installation | Kan jag ha min matta på golvvärme?

Med en matta känns golvet varmt och skönt. Har du golvvärme så fungerar många mattor, titta så att mattan du väljer har rätt egenskaper under produktfakta på respektive matta.  

Installation | Matta i trappor?

Renovera din trappa så den blir tyst och mjuk och inte minst vacker. Många mattor går bra att lägga i trappor men titta alltid efter symbolerna för vad som rekommenderas. Vi rekommenderar att mattor i trappor hellimmas.

Installation | Matta i källare?

En matta får din källare snabbt och enkelt att bli varm och ombonad. Tänk på att välja en matta som ventilerar och inte en matta med gummibaksida som håller fukt instängd. 

Installation | Mattor som fungerar utomhus?

Visst går det att lägga mattor även utomhus! Våra utomhusmattor tål både sol och regn och kan läggas på terrass eller altan. Du kan exempelvis välja på gräsmattan Garden i tre olika kvalitéer. Vill du ha en mer klassisk matta titta gärna på den vävda matta Nature som är ljusäkta och släpper igenom vatten om den blir blöt. 

Instruktion | Tryckmärke i mattan/ Vikt kant.

Märken i en matta kan man få av möbler som stått på samma ställe en längre tid eller att mattan varit vikt under transport etc.  Sådana märken försvinner normalt efter en tid. Vill man kan skynda på det kan man gnugga mattan försiktigt, följ vår instruktion →

 

Har du fått en uppvikt kant på din matta? Här kommer instruktioner som fungerar både på kantband och langett. instruktion vikt kant

Skötsel | Allmän skötsel av textila mattor

Vårt sortiment av mattor är av bra kvalité och lätta att sköta. Mattan har funktionen att binda dammpartiklar som yr i luften och med dammsugning minst en gång i veckan så avlägsnar man dammet på bästa sätt. Läs gärna våra skötselråd för mer information. 

Skötsel | Ullmattor

Det är naturligt för en ullmatta att den lösgör överskottsmaterial när man gnuggar eller går på dem. Det är mest under den första tiden men kan även fortsätta under en lång tid vilket är helt normalt. Kan vara extra känsligt under konferens/matbord, då man gnuggar fram överskotts ull med fötterna. Likna mattan med en ulltröja. Det finns verktyg för att ta bort överskotts ull (ludd- och noppborttagare).

Miljö | Innehåller mattorna några skadliga ämnen eller kemikalier?

Samtliga utav våra leverantörer av textila mattor följer Reach-förordningen. Läs mer här