Product image

Fyll i din E-post för att skicka inköpslistan

Maxwear Ek Smokey 116119 Bord Ovan

VANLIGA FRÅGOR
Vinylgolv

Vid Köpet | Vad är Maxwear för typ av golv?

Maxwear är ett vinylgolv. Det är uppbyggt som ett laminatgolv med mittskikt av HDF och med klickfog, men med en yta av vinyl som är både komfortabel och tålig. Det gör att det blir varmare och tystare än ett laminatgolv som har en yta av härdplast.

Vid Köpet | Var kan jag lägga Maxwear golv?

Maxwear är ett tåliga och komfortabla golv avsedda för både hem och offentlig miljö. Maxwear är inte avsett för fuktiga utrymmen som badrum, tvättstugor etc.

Vid Köpet | Kan jag lägga Maxwear i källaren?

Ja - om det är torrt och man använder en godkänd ångspärr under golvet. Finns det risk för fukt bör man konsultera en fackman innan man installerar golvet.

Vid Köpet | Kan jag få Maxwear golv levererat till min bostad?

När du beställer materialet från en av våra återförsäljare så kan du få hemleverans med DHL Home Delivery till ett fast pris 699:-/pall. (max 800 kg) Prata med din butik.

Före Installation | Vilka krav ställs på undergolvet?

Golvet blir aldrig bättre än vad undergolvet medger, så undergolvet ska var torrt, rent och plant.  Det finns i krav på undergolvet i HusAMA som de flesta golvtillverkare rekommenderar och de är - Vid mätlängd 2 m är toleransen +/ - 3 mm och vid mätlängd 0,25 m är toleransen +/- 1,2 mm. Sedan får man avgöra från fall till fall hur kritiskt avvikelser i undergolvet är. Har man ojämnheter där golvet blir frekvent använt, så är det ju mycket mer kritiskt än om det finns avvikelser i ett hörn eller utefter väggen där golvet inte belastas.

Före Installation | Vilket underlag ska jag använda under mitt Maxwear golv?

Maxwear har ett integrerat underlag av kork som gör att det inte behövs något mer underlag om man har ett bra och jämnt undergolv. För riktigt bra resultat rekommenderar vi ytterligare ett lager underlagskork eller grålumpapp. På betonggolv eller golv med risk för fukt underifrån ska man alltid använda en ångskiktsspärr, tex 0,2 mm PE.  

Före Installation | Kan man lägga Maxwear på golvvärme?

Ja, Maxwear fungerar bra på golvvärme. Tänk på max yttemperatur 27 C och att alltid använda plastfolie under golvet. 

Före installation | Kan man ha installera Maxwear i ett uterum?

Det går inte ge ett generellt svar på denna frågan eftersom utförandet av ett ”uterum” varierar från ett tak över ett tralldäck till samma byggkvalitet som inomhus. Eftersom klimatet (temperatur och luftfuktighet) ofta varierar mer i ett uterum kommer man få större variationer i golvet. Det fungerar oftast bra, men ansvaret måste tas på plats av den som svarar för installationen av golvet och kan bedöma förutsättningarna

Vid Installation | Hur stor rörelsefog ska jag lämna mot väggen?

Träkärnan i Maxwear är ett naturmaterial som rör sig med växlande luftfuktighet, därför måste man ha en rörelsefog mot väggar och fasta föremål. Lämna en rörelsefog på 1,5 mm per meter golvbredd, dock minst 8 mm, runt om hela golvet och fasta föremål som t ex trappor, rör, trösklar, kaminer. Detta för att golvet ska kunna röra sig fritt under årstidsväxlingarna.

Vid Installation | Kan jag lägga golvet flytande mellan olika rum?

När man lägger flytande golv genom komplexa eller stora utrymmen finns det risk att golvet fastnar eller har svårt att röra sig och man får sprickor i golvet. Vi rekommenderar därför att man lägger expansionsfogar mellan rummen så att golvet kan röra sig fritt. Konsultera gärna en fackman vid sådana installationer.

Skötsel | Hur ska jag sköta mitt Maxwear golv?

Använd torra metoder för den dagliga städningen. Dammsug, sopa eller torrmoppa golvet så att grus, damm och annan lös smuts tas bort. Torka golven endast vid behov med väl urvriden microfibermopp. Använd endast milda rengöringsmedel, vi rekommenderar Bonas produkter. Svabbgarn rekommenderas ej eftersom det lämnar för mycket vatten efter sig. Mer info om skötsel →

Reparation | Jag har fått ett märke i mitt golv, går det att reparera?

Ibland kan man få ett märke i ytan på vinylen. Av något tungt som stått på samma ställe länge, eller något tungt som dragits över golvet. Detta försvinner oftast över tiden och man kan skynda på det genom att värma försiktigt, tex genom att lägga en plastpåse med varmt vatten på.