{{setCurrentPageId(16254)}} {{setLanguageId(0)}}

Intervju Studio In

Studio In

Studio In drivs av tvillingsystrarna Atta Ring och Maja Furenberg Ring. Bolaget grundades med visionen om att få jobba fritt med många olika typer av uppdrag inom inredning. Och så blev det, idag har studion uppdrag som homestyling, privata inredningar, butiker, kontor, reklamkampanjer och föreläsningar. Här delar de med sig av sina bästa inredningstips.

"När vi inreder så tänker vi alltid utifrån fem aspekter. Hittar man rätt balans i dessa så kommer inredningen sätta sig fint och du kommer få till ett härligt flow och en känsla av harmoni." Här följer fem viktiga tips att ha med sig när man inreder:

1. MÖBLERNA. Satsa på möbler som har lämpliga proportioner till rummet. Ofta när vi kommer ut till kunder möts vi av möbler som är för stora eller för små för rummet de står i. Även om en stor hörnsoffa enligt mått faktiskt går in ett standardstort vardagsrum så är det oftast inte det bästa för upplevelsen i rummet. Satsa hellre på att dela upp sittmöjligheterna på flera delar. En rak soffa och två fåtöljer till exempel. Har du ett stort rum med mycket volym, se till att möblerna är tillräckligt stora för att kunna balansera upp rymden i rummet. Fundera även på formen på möblerna. Det är alltid trevligt att få in någon rund form på ett bord eller en fåtölj, det ger mer än vad man kan tro för att få fint flyt i inredningen.

2. TEXTILIER är en viktig del för oss när vi inreder. Vi använder ofta gardiner för att trolla bort den öde känsla som brukar uppstå när exempelvis hörn lämnas tomma. Gardiner är också ett perfekt sätt för att lyfta fram rymden i bostäder. Sätt gardinerna så högt upp som möjligt för att accentuera takhöjden. Både takskena och gardinstång fungerar fint. Textilier är också väldigt tacksamma att jobba med för att lyfta fram din personliga stil. Färg och mönster på kuddar kan transformera ett helt rum. Mattorna är också något vi jobbar mycket med, de är inte bara härliga att gå på utan bidrar till att ögat förstår rummet bättre. Att ha en matta vid soffgruppen är för oss en regel, det du behöver tänka på är att den skall vara tillräckligt stor för att hela gruppen skall kunna ”landa” på den. Vi gillar fortfarande mattor med lång lugg till hösten men också stormönstrade sagolika varianter.

3. BELYSNING. Nu till hösten är det oundvikligt att förstå vikten av belysning. Vi använder belysning både av praktiska skäl och för att kunna skapa olika stämningar i ett rum. Det finns en oskriven regel om att ett rum bör ha minst åtta ljuskällor och vi kan skriva under på att det absolut finns belägg för detta. Se till att blanda olika typer av belysning för att kunna reglera ljussättningen efter behov. Placera ljuskällorna på olika höjd i rummet och se till att deras intensitet är lämplig för dess ändamål. Belysning där du skall utföra en syssla som t.ex. läsa en bok eller laga mat behöver vara riktad och starkare än om den bara ska ge en mjuk spridning i rummet och bidra till trivsel. Som stämningsbelysning i höst har vi bordslamporna som favoriter, gärna stora lampfötter i keramik med skärmar i textil, blir både dekorativt och stämningshöjare. Psst. glöm inte av att levande ljus också räknas som ljuskällor.

4. KONST är högst personligt och här är det viktigt att välja med hjärtat. Vi vill slå ett extra slag för målade tavlor efter många år av massproducerade posters. Ett tips för att få till ett fint flyt genom konsten i ett rum är att se till att den inte hänger för högt. Se till att den paras ihop med möbeln under, den hamnar på så sätt också naturligt i blickfånget

5. VÄXTER. Att naturen ger oss energi är inget nytt. Vi hävdar att ett rum inte är färdigt innan någon form av växtlighet har placerats ut. Likt gardiner så jobbar vi ofta med stora växter som får klä svårmöblerade hörn. Vi placerar även ut växter i hyllor, på fönsterbänkar och skänkar. I regel något grönt på varje avlastningsyta för att få till en levande atmosfär. Vi gillar även att blanda in kvistar, grenar och torkade växter i våra inredningar, det är ett kul och enkelt sätt att förändra sitt hem efter säsong

Moodboard Studio In

I tider där omvärlden känns mer oroande än vanligt söker vi trygghet, lugn och trivsel i våra egna hem. Vi lägger extra fokus på att utforma hemmen efter våra egna preferenser och behov. Plockar in färger och objekt som vi trivs med, som påminner oss om upplevelser vi haft, platser och personer vi har besökt, men som vi inte längre kan ta för givet. Vi kan heller inte konsumera upplevelser på samma sätt som tidigare utan får nu istället försöka forma dessa i våra hem. Vi tror också att detta kommer leda till mer reflektion och att vi tar tid att lära känna oss själva bättre när tempot runt omkring oss sänks.

Materialen vi har plockat är en mix av klassiskt och naturnära och det personliga uttrycket. Den oljade eken i fiskbensmönster med starka rötter skandinavisk design och arkitekturhistoria, keramikplattan Koster som påminner oss om Bohusläns karga klippor. De mjuka mattorna står för trivseln och lugnet som vi söker och keramiken för det personliga uttrycket. Kombinationen av blått och brunt är en spännande mix att utforska, kanske främmande för många men där balansen mellan varmt och kallt blir både harmonisk och energigivande.

Om Studio In

Studio In drivs av tvillingsystrarna Atta Ring och Maja Furenberg Ring. Bolaget grundades med visionen om att få jobba fritt med många olika typer av uppdrag inom inredning, och så blev det. Idag har studion uppdrag inom homestyling, privata inredningar, butiker, kontor, reklamkampanjer och föreläsningar. I skrivande stund är de fyra stylister och inredare i bolaget inklusive systrarna själva.

Tillsammans har de en bred utbildningoch yrkesbakgrund inom inredning, visual merchandise, byggteknik, arkitektur, textil och inköp och sälj. Mixen av samtliga stylisters yrkesbakgrunder och den gemensamma passionen i att skapa upplevelser för andra människor, är grunden för företagets framgång.

Relationsbyggande har också alltid varit kärnan i företagets identitet och sociala medier har därav blivit en stor del av Studio In’s varumärke. Med inredning som utgångspunkt har Studio In idag även en rad uppdrag inom sociala medier, tv, trendföreläsningar och konceptdesign.

Med koden ”StudioInXGolvabia” har du fram till 20201231 -10% på inredningstjänster hos Studio In.

Följ Studio In på Instagram →

Hitta hem

Återvänd till Golvabias huvudsida

Ta mig dit!

Bläddra i hela magasinet

.. eller ladda ner den i PDF-format!

Magazine 2021