{{setCurrentPageId(15441)}} {{setLanguageId(0)}}

Jubileum

Vi firar Jubileum!

Golvabia startade 1949 när Ivar Andersson bestämde sig för att starta eget företag.

Ivar hade jobbat som snickare och lagt parkettgolv på byggen under 1930- och 40-talet. Att lägga parkett lärde han sig när han bodde i USA i sin ungdom. Hur det kom sig att han startade eget vet vi inte, men han var en man som tyckte om att bestämma över sig själv. Företagsamheten fanns sedan tidigare i släkten och efter kriget fanns det gott om jobb i byggbranschen, men att Golvabias resa skulle se ut som den gjort fanns nog inte i hans planer då.

Kjell Andersson, Ivars son, började jobba på Golvabia med att lägga parkettgolv 1957 men han kände snart att hans resa med företaget hade ett annat mål än Ivars. Genom att sälja golvmaterial till andra golvföretag så kunde man förbättra sina inköp och snart hade man en växande grossistverksamhet i företaget. 1974 var handeln med golv dominerande och man slutade att installera golv.

1970-talet var spännande tider då det byggdes överallt i Sverige. Golvabia växte så det knakade och under 1980- och 90-talet hittade Kjell med stor energi och kreativitet hela tiden nya vägar för hur resan skulle fortsätta mot det Golvabia vi ser idag. Sortimentet ökade med mer textila golv, kakel & klinker och egen tillverkning av trägolv.

När vi i år firar 70-års jubileum och tittar bakåt ser vi hur flitigt arbete kombinerat med nyfikenhet och kreativitet är drivkrafterna bakom Golvabia. Man inser att erfarenheter från tidigare är viktigt men med lyhördhet för sina kunders behov och modet att hitta på nya saker så går resan vidare.

Victoria & Roger
Golvfantaster i 3:e generationen

Taggar

Hitta hem

Återvänd till Golvabias huvudsida

Ta mig dit!

Bläddra i hela magasinet

.. eller ladda ner den i PDF-format!

Magazine 2021